Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@00:48:11 GMT

تحلیل سؤالات آزمون ارشد علوم قرآن و حدیث ۹۸

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۶۵۸۷۴

تحلیل سؤالات آزمون ارشد علوم قرآن و حدیث ۹۸

به گزارش ایکنا؛ پس از برگزاری آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی، دوره‌های کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۳۹۸ و در پی آن، اعتراض تعدادی از داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد در رشته علوم قرآن و حدیث مبنی بر اینکه طراحی سؤالات این آزمون سخت و در حد آزمون دکتری بوده است، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور به ایکنا، گفت: سؤالات این آزمون مطابق سرفصل‌های کارشناسی بوده است، اما داوطلبان در صورت داشتن هر اعتراضی می‌توانند آن را در سامانه اعلام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این موارد بررسی می‌شود و اگر حق با داوطلبان باشد، اقدام مرتبط انجام می‌شود. مشروح این گزارش را می‌توانید اینجا بخوانید.   پس از این گزارش با چند تن از اساتید علوم قرآن و حدیث موضوع را در میان گذاشتیم تا با مطالعه و بررسی دفترچه سؤالات این آزمون اعلام کنند کدام و چند سؤال این آزمون مطابق استاندارد منابع اعلام شده نبوده است. البته اکثریت قریب به اتفاق اعضای هیئت علمی حاضر به همکاری در این مورد نشدند.
مهدی اسماعیلی صدرآبادی، دانش‌آموخته مقطع دکتری علوم قرآن و حدیث و مشاور کنکور در رشته علوم قرآن و حدیث تحلیل خود از طراحی و استاندارد بودن و یا نبودن این آزمون در اختیار ایکنا قرار داده و آورده است: در آزمون کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث سال ۹۸، در درس علوم قرآن به لحاظ فراوانی سؤالات، این‌طور می‌توان گفت: از مباحث محکم و متشابه تعداد دو سؤال، اعجاز (سرفصل دکتری) دو سؤال، تقدیم و تأخیر یک سؤال، تشبیه یک سؤال، تفسیر إسرا یک سؤال، کلمات غیرعربی دو سؤال، مفهوم و منطوق یک سؤال، مجاز‌ها یک سؤال، مجمل و مبین دو سؤال، عام و خاص یک سؤال، ناسخ و منسوخ دو سؤال آمده بود.
در درس تاریخ قرآن در این آزمون، از بحث نگارش قرآن تعداد یک سؤال، نزول دو سؤال و قرائات یک سؤال طرح شده و از سرفصل‌های مطلق و مقید، استعارات، کنایه، حصر و اختصاص، سب نزول، ایجاز و اطناب، خبر و انشا، ادوات، وجوه و نظائر سؤال طرح نشده بود. فراوانی سؤالات در این درس از میانگین عادلانه و منطقی برخوردار نیست. در حالی که برخی سرفصل‌ها مثل ادوات، خبر و انشا، ایجاز و اطناب و سبب نزول دارای اهمیت بالایی هستند و در برخی سال‌ها فقط از یک بحث از این مباحث تا پنج سؤال طرح شده، اما امسال اصلاً سؤالی از این مباحث طرح نشده است.
همچنین تعدادی از سؤالات این درس خارج از سرفصل اعلام شده بود، از جمله سؤال ۵۲ این آزمون که مربوط به اعجاز کتاب بیان آیت‌الله خویی بود که سرفصل آزمون مقطع دکتری است و یا سؤال ۵۷ که مربوط به اعجاز قسمت قرآن و اخبار غیبی همین کتاب است که سرفصل دوره دکتری محسوب می‌شود و نیز سؤال ۵۵ که مربوط به تفسیر است.

برخی سؤالات نیز ایراد داشتند، از جمله سؤال ۶۴ که واژه کنایه در صورت سؤال باید به تأویل تبدیل می‌شد. همچنین در تصحیح پاسخنامه متوجه شدم در سؤال ۶۵ گزینه ۲ و ۴ هر دو صحیح است.
در درس تفسیر نیز برخی سؤالات ایراد‌هایی داشتند، برای نمونه سؤال ۷۲ این درس، صورت سؤال نظر آقای علامه را گفته، اما هیچ کدام از مواردی که در گزینه‌ها آمده نظر ایشان نیست و حتی گزینه‌های ۱ و ۴ نظر طبرسی است، در حالی که صورت سؤال نظر آقای علامه را خواسته نه طبرسی. همچنین برخی سؤالات در این درس خارج از منبع اعلام شده برای این آزمون بود؛ مثلاً سؤال ۷۵ از سوره نحل طرح شده که جزء منابع کنکور ارشد نیست، و یا سؤال ۸۱ از سوره تین طرح شده که جزء منابع کنکور ارشد نیست.
در سؤال ۸۷، آیه سه سوره مبارکه حج، نظر طبرسی چنین است: «وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ یُجادِلُ فِی اللَّهِ بِغَیْرِ عِلْمٍ‏»، درباره مشرکینى است که درباره توحید و نفى شرک، بدون دانش و از روى جهل محض، جدال می‌کردند. برخى گویند: منظور نضربن‌حارث است که مردى سخت جدلى بود و مى‌گفت: فرشتگان دختران خدایند و قرآن افسانه‌‏ها و اساطیر گذشتگان است و منکر قیامت مى‏‌شد. «وَ یَتَّبِعُ کُلَّ شَیْطانٍ مَرِیدٍ»؛ و از هر شیطان گمراه‌کننده، تبعیت مى‏‌کنند. اگر این آیه درباره نضر باشد، مقصود از شیطان، شیطان انسانى است. زیرا او از عجم‌ها و یهود مطالبى بر ضد مسلمانان اخذ می‌کرد. در این سؤال دو گزینه ۱ و ۳ هر دو صحیح است.
در درس حدیث نیز سؤال‌های ۹۸، ۹۹ و ۱۰۱ از کتاب رجال آقای خویی آمده که این کتاب منبع آزمون دکتری است، نه ارشد. همچنین سؤال‌های ۱۰۴ و ۱۱۰ که از کتاب مقیاس‌الهدایة استاد غفاری است که این کتاب هم منبع دکتری است. همچنین سؤالات ۹۱، ۹۲، ۹۶، ۱۰۳ و ۱۰۵ از منابع ارشد نبود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا دانشگاه کنکور کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث دکتری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۵۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم تجربی

آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم تجربی راس ساعت ۸ صبح شروع شد.

در گروه آزمایشی علوم تجربی ۵۰۱ هزار و ۸۱۰  داوطلب شرکت کرده اند.

فرآیند برگزاری آزمون صبح‌ها رأس ساعت ۸:۰۰  و بعدازظهر ساعت ۱۴:۳۰ آغاز می‌شود و درب حوزه‌های امتحانی به ترتیب رأس ساعت ۷:۳۰ صبح و ۱۴:۰۰ بسته خواهد شد.

در آزمون سراسری نوبت اول  در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب ثبت نام کرده‌اند که ۶۳ درصد آنها زن و ۳۷ درصد مرد هستند. در آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو معلم نیز ۶۶۰ هزار و ۳۹۳ نفر ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۶۶ درصد زن و ۳۴ درصد مرد هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • رئیس شورای شهر: سال آینده نمایشگاه کتاب به «شهر آفتاب» منتقل می‌شود
  • حدیث روز | با اخباری که می‌شنویم چگونه برخورد کنیم؟
  • حضور قاری افغانستانی در بیست و نهمین جشنواره بین المللی قرآن و حدیث
  • نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن
  • فرصت تغییر محل آزمون پایان ترم برای پیام‌نوری‌ها
  • اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث در تانزانیا برگزار می شود
  • ماراتُن علمی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ به روایت تصویر
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز
  • آغاز آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم تجربی